درک عزاداری

درک عزاداری: تأثیر سوگ و غم از دست دادن یکی از عزیزان باعث می شود که اکثر مردم غمگین شوند و ماتم بگیرند. تعیین یک محدودیت زمانی برای سوگواری به اصطلاح “عادی” اشتباه است.
“بیش از شش ماه از مرگ دوستت می گذرد. وقت آن است که آن را بپذیری و ادامه دهی.” در حالی که برخی ممکن است فکر کنند که جملات بالا منصفانه است، در واقع تفاوت های فردی گسترده ای بین واکنش ها، احساسات، شخصیت ها، باورها و ارزش های فرهنگی افراد وجود دارد.

هرکسی که فقدان عمیقی را تجربه کرده است، باید اجازه داشته باشد که غم و اندوه خود را ابراز کند و در برخی موارد ممکن است سال ها طول بکشد تا این غم کاهش یابد؛ زیرا تحولات عاطفی مانند یک ترن هوایی پر فراز و نشیب است.
مطالعات درباره ی افراد سوگوار نشان می‌دهد که یک الگوی شناخته‌شده از واکنش‌ها وجود دارد که با بی‌حسی و ناباوری شروع می‌شود، و در مراحل دیگری مانند انکار، غم و اندوه عمیق و خشم پیش از رسیدن به پذیرش نهایی و حل شدن ادامه می یابد.
بنابراین، یادآوری این نکته بسیار مهم است که تفاوت‌های ظریف و احساسات دردناکی که همراه غم و اندوه هستند، در یک موضوع منحصر به فرد تجربه می‌شوند.
این به این دلیل است که سوگواری اغلب نتیجه یک آسیب یا ضربه شدید عاطفی است که مانند همه زخم‌های عمیق نسبت به آن واکنش نشان داده می‌شود و فرد امیدوار است که به روشی شخصی بهبود یابد.

در بسیاری از موارد، غم و اندوه شدید با پریشانی عاطفی گسترده همراه است که در آن یک عزادار ممکن است مشکلات حافظه داشته باشد، فکر کردن برایش مشکل باشد، به هم ریخته شود و برای انجام فعالیت های روزمره تلاش کند. او ممکن است حوصله غذا خوردن نداشته باشد، مشکل خواب داشته باشد و احساس گناه و سرزنش بی دلیل داشته باشد. در واقع، تحقیقات آماری نشان می‌دهد که 10 تا 15 درصد از سوگواران به شدت مضطرب می‌شوند تا جایی که ممکن است نیاز به درمان حرفه‌ای داشته باشد.

استفاده از دارو:

با این حال، معمولاً استفاده از داروهای حوزه روان توصیه نمی شود. در حالی که این داروها ممکن است برای برخی مناسب باشد، برای اکثر افراد، پردازش عاطفی عمیق از درد روانی باید تجربه شود. از این رو، عزاداران به زمان و حمایت عاطفی نیاز دارند که می‌تواند از طرف اعضای خانواده، دوستان نزدیک، جلساتی با یک متخصص سلامت روان (ترجیحاً یک روانشناس سوگ آموزش دیده) یا گروه‌های حمایتی جامعه باشد.
حل و فصل احساسات و تغییرات عمیق در زندگی که با مرگ یکی از عزیزان یا یک فرد بسیار مهم در زندگی ما مرتبط است، آسان نیست. پس از ایجاد حس پذیرش، درد غم و اندوه معمولا کاهش می یابد، اما درگیری عاطفی با خاطرات متوفی ممکن است به طور نامحدود ادامه یابد. بنابراین، بسیاری از مردم هرگز به سادگی «آن را پشت سر نمی‌گذارند» بلکه با وجود خلأ دائمی عزیزان، با زندگی خود کنار می‌آیند و صلح می‌کنند.

یادداشتی از فاطمه حیدری
تیم تخصصی سوگ و تروما
برای اینکه بتوانید از یک متخصص حرفه ای برای درمان شخصیت مرزی کمک بگیرید با شماره ۰۲۱۸۸۳۰۶۷۵۶
تماس بگیرید .

سوگواری: واکنش‌های سوگ بسیار پیچیده هستندو محدود به از دست دادن انسان های عزیز زندگی ما نیستند افرادی که حیوان خانگی مورد علاقه شان می میرد، اغلب به همان شدت (شاید قوی تر از یک انسان) واکنش نشان می دهند. گفتن جمله “این فقط یک سگ است!” به یک عزادار حال او را بدتر می کند.

علاوه بر این، احساسات دوسوگرا نیز موضوع را پیچیده می کند. من برخی از زوج‌ها را در یک ازدواج ناموفق دیده‌ام که مملو از آزار جسمی و عاطفی هستند و در آن همسر آزارگر جان می‌دهد و بیوه‌ها چیزی جز آرامش احساس نمی‌کنند. با این حال، در سایر موارد سوء استفاده، بازمانده ابراز پشیمانی، اندوه، گناه و بدبختی می کند.

درست است که گذشت زمان به التیام زخم عاطفی عزاداری کمک می کند، اما مهم است که به جای انتظار منفعلانه ی گذشت زمان، در اسرع وقت و تا حد امکان فعال باشید. زیرا صرفا گذر زمان نیست که کمک می کند، بلکه چگونگی صرف زمان و اقدامات انجام شده نیز به همان اندازه مهم هستند.

جمله ی “سر و قلب به دنبال پاها می آیند”، به این معنی است که عمل ما (پاها) به شدت بر احساسات (قلب) و تفکر (سر) ما تأثیر می گذارد. به همین دلیل است که به محض اینکه فرد حتی احساس رضایت کرد، عاقلانه است که به جای کناره گیری، قطع ارتباط اجتماعی و انزوا، در فعالیت ها و مشارکت هایی که می تواند بهبود را تسهیل کند، شرکت کند. البته، این نیز باید به صورت جداگانه بررسی شود.

برخی از افراد ممکن است احساس کنند آماده بازگشت سریع به روال عادی زندگی هستند در حالی که برخی دیگر ممکن است به زمان بیشتری برای احساس کردن، تأمل، پردازش و بهبود تدریجی تر نیاز داشته باشند.


بهترین و اساسی ترین توصیه به عزاداران این است که عجله نکنید، وقت خود را برای غلبه بر درد و خلأ اختصاص دهید، از افراد فهمیده و خردمند کمک بگیرید، مشاوره غم و اندوه را به عنوان یک گزینه در نظر بگیرید و سعی کنید فعال باشید.
برای تکرار: علیرغم اینکه یک تجربه تقریبا جهانی است، اکثر مردم عزاداری را به شیوه ای منحصر به فرد تجربه می کنند.
هیچ مرحله مشخصی از غم وجود ندارد. افراد مختلف این فرآیند را به روش‌های مختلف تجربه می‌کنند و هیچ چارچوب زمانی مشخصی وجود ندارد که در طی آن عزاداری برگزار شود.
در حالی که گذشت زمان معمولا کمک می کند، نحوه صرف زمان در هنگام عزاداری و بهبودی نیز بسیار مهم است.
اگر یک عزادار به شدت تحت تأثیر قرار گرفته باشد به طوری که به سادگی نمی تواند در فعالیت های روزانه فعالیت کند، پس از چند هفته، می توان کمک های حرفه ای تر را در اختیار او قرار داد.

به یاد داشته باشید: خوب فکر کنید، خوب عمل کنید، احساس خوبی داشته باشید، خوب باشید.

یادداشتی از فاطمه حیدری
تیم تخصصی سوگ و تروما
برای اینکه بتوانید از یک متخصص حرفه ای برای درمان شخصیت مرزی کمک بگیرید با شماره ۰۲۱۸۸۳۰۶۷۵۶
تماس بگیرید .

درباره ی سوگواری
یادداشتی ازفاطمه_حیدری
[yasr_visitor_votes readonly="false"]

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *