خطر بازتاب های نادرست در شبکه های اجتماعی

خطر بازتاب های نادرست در شبکه های اجتماعی: شبکه‌های اجتماعی می‌توانند باعث جدا شدن ما از یکدیگر شوند. آن ها همچنین ما را در برابر اخباری که ممکن است تحریف شده باشند، آسیب‌پذیر می کنند. اخبار تحریف شده می تواند بر افرادی که عزت نفس بالا و حتی عزت نفس پایین دارند تأثیر بگذارد. عزت نفس بالا ممکن است از طریق تشدید خودشیفتگی منجر به ایجاد نقاط کور روانی یا تشدید آن شود. به عنوان مثال، “لایک” یا پست های تملق آمیز در شبکه های اجتماعی توسط افراد ناشناس منتشر می شود، ممکن است در تعاملات دنیای واقعی احترام یا حتی جایگاه، تلقی شود.

کسانی که بیش از حد با اعتماد بنفس و خود بزرگ‌بین هستند، ممکن است به‌ویژه در برابر نادیده گرفتن انتقاد سازنده آسیب‌پذیر باشند. عزت نفس پایین ممکن است از طریق بمباران مداوم واکنش ها نسبت به ما و مقایسه منفی خودمان با دیگران یا تمایل به پذیرش بیشتر درخواست های دوستی از افراد ناشناس آنلاین، آنچه را که ما فکر می کنیم دیگران درباره ما فکر می کنند، رنگ می کند. کسانی که بدبین هستند، ممکن است تفسیرهای اجتماعی را اشتباه تعبیر کنند یا به طور منفی شخصی سازی کنند.

برخی از مطالعات نشان داده‌اند که افزایش استفاده از رسانه‌های اجتماعی منجر به کاهش عزت‌نفس می شود. این نظریه‌ ناشی از مقایسه‌ی خود با افرادی است که در دنیای واقعی نمی شناسید. برای مثال، اندام لاغر و زیبا، اینکه دیگران دوستان بیشتری نسبت به ما دارند یا اینکه از لحاظ مالی و موقعیتی بسیار موفق تر از ما هستند. در حالی که واقعا اینطور نیست و حتی ممکن است آن ها از مشکلاتی نیز در رنج باشند. چنین مقایسه‌هایی می‌تواند باعث ایجاد احساس بی‌کفایتی، حسادت و کاهش عزت نفس شود.

تأثیرات شبکه های اجتماعی

روانشناسی سایبری به بحث درباره تأثیرات منفی یا مثبت شبکه های اجتماعی آنلاین و ارتباطات دیجیتالی بر احساس خود و سلامت روان ما ادامه می دهد. مطمئناً مسیرها پیچیده هستند. پیامدهای منفی ناشی از شبکه های اجتماعی ممکن است تابعی از آسیب پذیری های قبلی نسبت به اضطراب یا افسردگی باشد.

با این وجود، نتیجه گیری اینکه حجم انبوه مطالبی که فرد می تواند پست کند، سهولت دسترسی برای دیدن اینکه دیگران در مورد ارتباطات ما چه فکر می کنند و این واقعیت که می توانیم چندین بار در یک ساعت این کار را انجام دهیم، فقط به افزایش سرعت کمک می کند سخت نیست. مشغول شدن به این که دیگران در مورد ما چه فکری می کنند، یک خود ارزیابی وسواسی و مقایسه اجتماعی نتیجه یک عینک دیجیتالی همیشه حاضر است.

دیدن خودمان از نگاه دیگران، ممکن است کار خطرناکی باشد. زیرا ما در برابر نسبت دادن صفات منفی یا نادرست و تفسیر نادرست از دیدگاه دیگران آسیب پذیر هستیم. شاید این خطر اکنون در عصر دیجیتال بیشتر باشد. اگر فرض کنیم که این ها واقعیت است، اما واقعیت اکنون از طریق رسانه‌های اجتماعی دستکاری شده است. اعتبار بازتابی عینک به چالش کشیده می‌شود و دید تحریف شده از خود را به خطر می‌اندازد. ما باید این را در نظر داشته باشیم.

[yasr_visitor_votes readonly="false"]

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *