رویکرد های متفاوت در برابر احساس شرم

رویکرد های متفاوت در برابر احساس شرم : بروز احساس شرم در مردان و زنان متفاوت است  به طوری که شرم در زنان  هنگامی ایجاد میشود که تکالیف و وظایفی که جامعه و خانواده  بر عهده آنها نهاده را نتوانند انجام دهند مثل نقش مادری- خانه داری و…. و در نهایت بابت این ضعف ها در زنان خشم از خود ایجاد میشود بنابر این زنان عموما شرم را به صورت غم از خود تجربه میکنند.

مردان عموما باایجاد احساس ضعف به بی ارزشی و شرم دچار میشوند و این در مردان خشم از دیگران را ایجاد میکند مثلا اگر مردی به خاطر ارتباط زیاد و غیر معقول با زنان سرزنش شود باعث ایجاد احساس شرم در او نمیشود.

بلکه به او احساس قدرت میدهد اما اگربابت عدم قدرت مردان  سرزنش شوند دچار احساس شرم میشوند .ازآنجایی که رابطه داشتن به معنی نزدیک شدن به کسی است که دوستش داریم .

پس با احساس شرم در تضاد است چون شرم باعث ایجاد فاصله و جدایی میشود در روابط هم ضعف ها و هم نقاط قوت افراد دیده میشود و این باعث ایجاد اضطراب در افرادی میشود که احساس شرم دارند.

رویکردهای متفاوتی در برابر احساس شرم وجود دارد که به شرح زیر است :

1)انکار= مثل هنگامی که حرفی زده ایم که خودمان هم از آن حرف احساس شرم داریم ولی به شدت انکار میکنیم​ که اصلا این حرف زده ایم . مثلا وانمود میکنیم که اصلا چنین حرفی را نزده ایم

2)توجیه = این افراد انکار نمیکنند اما برای کاری که انجام داده اند و بابت آن احساس شرم میکنند توجیه های متفاوتی می آورند و مثلا با یادآوری ضعفها و اشتباهات دیگران میخواهند احساس شرم و بار اشتاه خود را کم کنند.آخه تو باعث شدی….
تقصیر تو بود که ….
تو خودت هم ….
در واقع پای هر چیزی را که توجیه کند وسط میکشیم .

3)فرار=منظور فرار فیزیکی نیست و مثلا موضوعات بی ربط را مطرح میکنیم مثلا هنگامی که از اشتباه ما حرف میزننند ما موضوع بحث را عوض میکنیم .
در واقع ریشه همه این رفتارها و اقدامات خشمی است که داریم و این خشم و رفتارها مجموعا باعث از بین رفتن رابطه میشود.

رویکرد های متفاوت در برابر احساس شرم : دپارتمان آموزش مرکز خدمات روانشناسی و مشاوره احیا

[yasr_visitor_votes readonly="false"]

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *